Tagg: kontor

Kontorstips i Stockholm: Dagskryssning genom skärgården

En av fördelarna med att kunna jobba remote som vi gör är att själv kunna välja var man vill jobba. Ett av mina favoritkontor ligger mellan Stockholm och Mariehamn på en båt genom skärgården:

Viking Line-båt på väg genom skärgården
Foto: vikingline.se

Med en dagskryssning lämnar du Stockholm på morgonen, när båten kommer till Mariehamn byter du till en båt som kommer från Finland och åker tillbaka till Stockholm med den. Biljetten är billig och tidsåtgången är nästan densamma som en vanlig arbetsdag. Med den överskjutande tiden kan du passa på att handla i tax free-butikerna eller bada i jacuzzin.

Sommarhalvåret är den bästa säsongen för detta kontor, så passa på att unna dig detta nu. Perfekt om du vill jobba ostört ensam eller med ett fåtal kollegor, starta upp/avsluta ett projekt eller bara få ett miljöombyte. Att jobba ute på däck i solen är helt underbart…

Jag har bara åkt från Stadsgårdskajen med Viking Line, men du kan även åka med Tallink Silja (från Värtahamnen) och Eckerölinjen (från Grisslehamn).

Bästa dagarna att åka

Tisdag, onsdag och torsdag. Lugnast med folk då. Åkte fredag en gång och då var det en del folk på hemresan som kom med båten från Finland som redan hade börjat förfesta…

Uppkoppling och el

Wifi-uppkopplingen är fullt duglig (har som sagt bara åkt med Viking Line). Telia har bra täckning i såväl svenska som den åländska skärgården. Brukar vara ett glapp på c:a två timmar då man är utan uppkoppling på telefonen, när man är ute öppet vatten till och från Åland.

Finns ett bra utbud av eluttag, och det underlättar såklart att ha med sig en Koppla från IKEA.

Utrymmen

Det finns gott om utrymmen för att sitta och jobba såväl ute som inne i caféer, restauranger och nattklubb. Bord, stolar, soffor, fåtöljer…

Har man behov av eget rum alternativt behöver hålla konferens eller större möte har Viking Line och Tallink Silja lösningar för detta också.

Utsikt från båten
Foto: Tallink Silja

Flytta ut kontoret i skärgården för en dag, du lär inte bli besviken…