Guide: Följ webben med Feedbin

Guide: Följ webben med Feedbin

Senast uppdaterad: 2018-04-08

I den här guiden får du lära du hur du med hjälp av tjänsten Feedbin kan följa webbplatser, bloggar, podcasts, nyhetsbrev och Twitter-konton.

Innehåll

  • Om Feedbin
  • Webbplatser och bloggar
  • Nyhetsbrev
  • Twitter
  • Podcasts

Om Feedbin

Feedbin är en tjänst som där du själv sätter upp prenumerationer på olika källor som du vill följa. Den är gratis att testa och kostar därefter $5/månad – väl spenderade pengar!

Webbplatser och bloggar

Nyhetsbrev

Twitter

Genom att koppla ihop ditt Twitter-konto med Feedbin kan du följa användare direkt inne i tjänsten. Ett bra komplement till ens befintliga Twitter-klient som hjälper en hålla koll på. Framförallt för konton som The Latest, en tjänst som automatiskt letar upp intressanta länkar och postar dem på Twitter. Jag använder Twitter sporadiskt och istället för att följa dem där, och därmed missa mycket av dess innehåll,  har jag dem i Feedbin.

Om det är möjligt för Feedbin att hämta hela innehållet från länkarna i respektive tweets, så gör tjänsten detta och låter dig läsa detta direkt. Annars visas en förhandsvisning, som det görs med länkar direkt på Twitter.

Feedbin Twitter

I inställningarna för varje konto du följer kan du även ställa in vilken typ av tweets. Om du vill följa ett konto som både postar intressanta länkar men även tweets utan länkar eller någon media, så kan du välja om du ska filtrera bort detta. Jag gör detta för t.ex. designbyrån Sagmeister & Walsh.

Twitter-inställningar på Feedbin

Podcasts

Att använda Feedbin för att enbart följa podcasts är inte dess främsta styrka. Men lägger du till ett podcast-flöde, t.ex. flödet från Medierna från P1, läser den in alla avsnitt från dessa och låter dig lyssna på dem direkt i Feedbin. Spelaren är väldigt enkel, men klarar åtminstone av att hålla koll på hur länge du lyssnat på ett avsnitt.

Podcasts i Feedbin

Personligen använder jag Casts för podcasts, men har ett par prenumerationer i Feedbin av poddar som jag inte följer slaviskt utan mest lyssnar på då och då.